|   DOMOV   |    VIZITKA   |    KONTAKTNA STRAN   |    PRIJAVA

Nahajate se tukaj

    4. tekmovane v znanju in spretnostih dijakov ter študentov Konzorcija biotehniških šol Slovenije

    12. 4. 2018  je v IC Piramida v Mariboru potekalo  4. tekmovanja v znanju in spretnostih dijakov ter študentov Konzorcija biotehniških šol Slovenije  na temo BUČNA SEMENA IN BUČNO OLJE. Dijaki in študentje so imeli možnost sodelovati v 6 različnih kategorijah.  V kategoriji kulinarika je s pripravo svoje jedi sodeloval tudi dijak 2 letnika Nejc Markelc pod mentorstvom Anice Oblak Janko. Pripravil je jed, poimenovano » zeleno zlato na krožniku«,  ki je vsebovala raviol iz bučne moke z nadevom iz skute in praženih bučnih semen v bučnem veloutéju  in s čipko bučnega olja. Za izvrstno pripravljeno jed  je dobil največ točk  in tako bil najboljši med konkurenti. Nejc  je prijel  zlato priznanje in praktično nagrado.