Nahajate se tukaj
SEJEM ALTERMED V CELJU
V Petek 15.3.2024 sva se Nik Vene in Larisa Skušek pod mentorstvom Andreje Dvojmoč, odpravila na sejem Altermed &Flora v Celju, kjer sva sodelovala v programu Eko šole v Demo Kuhinji. Tam sva pred gledalci dokončala in postregla sladico, katero sva pripravila prejšnji dan v šoli. Letošnja tema programa je bila Reciklirana kuhinja. Zato sva pripravila Mousse iz ajdove kaše in bele čokolade na korenčkovem biskvitu in jabolčno čežano. Za ta recept sva se odločila zato, ker lahko v tej jedi uporabimo ajdovo kašo, korenje, oreščke kar nam je ostajalo od priprave jedi iz njih. Poleg tega programa pa sva sodelovala tudi na stojnici Kmetijske šole Grm, Centra biotehnike in turizma na temo mleka in mlečnih proizvodov.
Nik Vene in Larisa Skušek