|   DOMOV   |    VIZITKA   |    KONTAKTNA STRAN   |    PRIJAVA
N P T S Č P S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 

Nahajate se tukaj

  Tekmovanje WSC (World Scholar's Cup )

  WSC ali World Scholar's Cup je tekmovanje v angleščini, ki poteka vsako leto na več koncih sveta in se ga udeleži več kot 15 tisoč učencev iz več kot 65 različnih držav. Letos je tekmovanje na globalni ravni potekalo tudi v Pragi od 19. do 24. avgusta, z več kot 400 udeleženci iz 18 različnih držav.
  Na tekmovanje sem se prijavil tudi jaz, Peter Senčar iz SŠGT NM, poleg dveh dijakov iz Gimnazije NM. Po uspešnem tekmovanju na regionalni ravni letos maja v Kopru se je naša trojica kvalificirala za globalno raven. Zagreti in polni upanja smo 18. avgusta krenili na dolgo pot do Prage.
  Tekmovanje je potekalo v več različnih kategorijah: v skupinskih debatah, kreativnem pisanju, pisnem preizkusu znanja in skupinskih preizkusu znanja. Tekmovali smo v preverjanju znanja s šestih različnih področij: znanost in tehnologija, posebno področje, sociologija, zgodovina, umetnost in glasba ter književnost.
  Večina tekmovanja je potekala v tričlanskih ekipah. Naša ekipa je bila precej uspešna; priborili smo si nekaj srebrnih, pa tudi zlatih medalj in par pokalov. Vendar to tekmovanje ni bilo le priložnost za dokaz znanja in sposobnosti, temveč je bilo tudi odlična priložnost naučiti se nekaj novega, spoznati veliko novih ter prijaznih ljudi in raziskovati glavno mesto Češke. To je bila zelo zanimiva in prijetna izkušnja in jo priporočam vsakomur, ki želi kaj novega doživeti.

  Peter Senčar, 3.a