Nahajate se tukaj
IZVEDBENI PREDMETNIKI
SREDNJE POKLICNO IN STROKOVNO IZOBRAŽEVANJE
Srednje strokovno izobraževanje:
poklic: gastronomsko-turistični tehnik (1., 2., 3. in 4. letnik),
Srednje poklicno izobraževanje:
poklic: gastronom-hotelir (1., 2. in 3. letnik)
Poklicno tehniško izobraževanje:
poklic: Gastronomski tehnik (4. in 5. letnik)
Program: gastronomske in hotelske storitve, 1. B
PREDMETI |
1. letnik |
št. ur na leto |
|
A – Splošnoizobraževalni predmeti |
|
P1 Slovenščina |
98 |
P2 Matematika |
98 |
P3 Tuji jezik |
66 |
P4 Umetnost |
33 |
P5 Naravoslovje |
66 |
P6 Družboslovje |
66 |
P7 Športna vzgoja |
66 |
Skupaj A |
493 |
B – Strokovni moduli |
|
M1 Osnove v gostinstvu |
287 |
Skupaj B |
287 |
Od tega |
|
C –Praktično izobraževanje v šoli |
|
Praktični pouk |
248 |
Č – Praktično izobraževanje pri delodajalcu |
|
Praktično usposabljanje z delom |
190 |
D –Interesne dejavnosti |
|
Interesne dejavnosti |
64 |
E- Odprti kurikulum |
|
Poslovno komuniciranje v angleškem jeziku |
31 |
Poznavanje pijač |
31 |
Gostinstvo in turizem del gospodarstva |
62 |
Vzgoja za zdravje |
31 |
Informatika |
62 |
Skupaj E |
217 |
Skupno število ur pouka (A+B+E) |
997 |
Skupno število ur praktičnega izobraževanja (C+Č) |
438 |
Skupno število ur izobraževanja v šoli (A+B+D+E) |
1061 |
Skupaj (A+B+Č+D+E) |
1251 |
|
št. tednov v letu |
Število tednov izobraževanja v šoli |
31 |
Število tednov praktičnega usposabljanja z delom |
5 |
Število tednov interesnih dejavnosti |
2 |
Skupno število tednov izobraževanja |
38 |
Preglednica : Predmeti – število ur po načinu izvedbe
Predmeti |
|
|||
teoretični pouk |
praktični pouk - vaje |
Skupaj |
|
|
P1 Slovenščina |
98 |
/ |
98 |
|
P2 Matematika |
98 |
/ |
98 |
|
P3 Tuji jezik |
66 |
/ |
66 |
|
P4 Umetnost |
33 |
/ |
33 |
|
P5 Naravoslovje |
66 |
/ |
66 |
|
P6 Družboslovje |
66 |
/ |
66 |
|
P7 Športna vzgoja |
/ |
66 |
66 |
|
M1 Osnove v gostinstvu- deli modula |
|
|
|
|
praktični pouk- kuharstvo |
/ |
155 |
155 |
|
praktični pouk- strežba |
/ |
93 |
93 |
|
Prehrana |
39 |
/ |
39 |
|
Skupaj M1 |
39 |
248 |
287 |
|
Poslovno komuniciranje v angleškem jeziku |
31 |
/ |
31 |
|
Poznavanje pijač |
31 |
/ |
31 |
|
Gostinstvo in turizem del gospodarstva |
62 |
/ |
62 |
|
Vzgoja za zdravje |
31 |
/ |
31 |
|
Informatika |
62 |
/ |
62 |
|
PUD |
/ |
190 |
190 |
|
Program: gastronomske in hotelske storitve, 2. B,C
SMER kuharstvo (2. b in del 2. c)
PREDMETI |
2. letnik |
št. ur na leto |
|
A – Splošnoizobraževalni predmeti |
|
P1 Slovenščina |
67 |
P2 Matematika |
67 |
P3 Tuji jezik |
66 |
P5 Naravoslovje |
66 |
P6 Družboslovje |
66 |
P7 Športna vzgoja |
66 |
Skupaj A |
398 |
B – Strokovni moduli |
|
M2 Komuniciranje in poslovanje |
81 |
M3 Priprava posameznih skupin jedi |
117 |
M4 Priprava rednih obrokov |
150 |
M15 Peka peciva |
50 |
Skupaj B |
398 |
Od tega |
|
C –Praktično izobraževanje v šoli |
|
Praktični pouk |
370 |
Č – Praktično izobraževanje pri delodajalcu |
|
Praktično usposabljanje z delom |
190 |
D –Interesne dejavnosti |
|
Interesne dejavnosti |
64 |
E- Odprti kurikulum |
|
Poslovno komuniciranje |
31 |
Predpisi in kalkulacije |
62 |
Živila živalskega in rastlinskega porekla |
62 |
Priprava jedi iz različnih skupin živil |
62 |
M17 Mešane pijače |
50 |
Skupaj E |
267 |
Skupno število ur pouka (A+B+E) |
1063 |
Skupno število ur praktičnega izobraževanja (C+Č) |
560 |
Skupno število ur izobraževanja v šoli (A+B+D+E) |
1127 |
Skupaj (A+B+Č+D+E) |
1317 |
|
št. tednov na leto |
Število tednov izobraževanja v šoli |
31 |
Število tednov praktičnega usposabljanja z delom |
5 |
Število tednov interesnih dejavnosti |
2 |
Skupno število tednov izobraževanja |
38 |
SMER strežba (del 2. c)
PREDMETI |
2. letnik |
št. ur na leto |
|
A – Splošnoizobraževalni predmeti |
|
P1 Slovenščina |
67 |
P2 Matematika |
67 |
P3 Tuji jezik |
66 |
P5 Naravoslovje |
66 |
P6 Družboslovje |
66 |
P7 Športna vzgoja |
66 |
Skupaj A |
398 |
B – Strokovni moduli |
|
M2 Komuniciranje in poslovanje |
81 |
M6 Postrežba pijač |
67 |
M7 Postrežba rednih obrokov |
200 |
M15 Peka peciva |
50 |
Skupaj B |
398 |
Od tega |
|
C –Praktično izobraževanje v šoli |
|
Praktični pouk |
348 |
Č – Praktično izobraževanje pri delodajalcu |
|
Praktično usposabljanje z delom |
190 |
D –Interesne dejavnosti |
|
Interesne dejavnosti |
64 |
E- Odprti kurikulum |
|
Poslovno komuniciranje |
31 |
Predpisi in kalkulacije |
62 |
Živila živalskega in rastlinskega porekla |
62 |
Priprava jedi iz različnih skupin živil |
62 |
M17 Mešane pijače |
50 |
Skupaj E |
267 |
Skupno število ur pouka (A+B+E) |
1063 |
Skupno število ur praktičnega izobraževanja (C+Č) |
538 |
Skupno število ur izobraževanja v šoli (A+B+D+E) |
1127 |
Skupaj (A+B+Č+D+E) |
1317 |
|
št. tednov na leto |
Število tednov izobraževanja v šoli |
31 |
Število tednov praktičnega usposabljanja z delom |
5 |
Število tednov interesnih dejavnosti |
2 |
Skupno število tednov izobraževanja |
38 |
Preglednica : Programske enote – število ur po načinu izvedbe (smer kuharstvo- 2. b in del 2. c)
Programska enota |
|
|||
teoretični pouk |
praktični pouk - vaje |
teoretični in praktični pouk skupaj |
|
|
P1 Slovenščina |
67 |
/ |
67 |
|
P2 Matematika |
67 |
/ |
67 |
|
P3 Tuji jezik |
66 |
/ |
66 |
|
P5 Naravoslovje |
66 |
/ |
66 |
|
P6 Družboslovje |
66 |
/ |
66 |
|
P7 Športna vzgoja |
/ |
66 |
66 |
|
M2 Komuniciranje in poslovanje |
|
|
|
|
praktični pouk- strežba |
/ |
62 |
62 |
|
poslovno komuniciranje |
19 |
/ |
19 |
|
Skupaj M2 |
19 |
62 |
81 |
|
M3 Priprava posameznih skupin jedi |
|
|
|
|
praktični pouk- kuharstvo |
/ |
93 |
93 |
|
prehrana |
24 |
/ |
24 |
|
Skupaj M3 |
24 |
93 |
117 |
|
M4 Priprava rednih obrokov |
|
|
|
|
praktični pouk- kuharstvo |
/ |
93 |
93 |
|
prehrana |
57 |
/ |
57 |
|
Skupaj M4 |
57 |
93 |
150 |
|
M15 Peka peciva |
|
|
|
|
praktični pouk- kuharstvo |
/ |
30 |
30 |
|
prehrana |
20 |
/ |
20 |
|
Skupaj M15 |
20 |
30 |
50 |
|
Poslovno komuniciranje |
31 |
/ |
31 |
|
Predpisi in kalkulacije |
62 |
/ |
62 |
|
Živila živalskega in rastlinskega porekla |
62 |
/ |
62 |
|
Priprava jedi iz različnih skupin živil |
/ |
62 |
62 |
|
M17 Mešane pijače |
|
|
|
|
praktični pouk- strežba |
/ |
30 |
30 |
|
prehrana |
20 |
/ |
20 |
|
Skupaj M17 |
20 |
30 |
50 |
|
PUD |
/ |
190 |
/ |
|
Preglednica : Predmeti – število ur po načinu izvedbe (smer strežba del 2. c)
Predmeti |
|
|||
teoretični pouk |
praktični pouk - vaje |
teoretični in praktični pouk skupaj |
|
|
P1 Slovenščina |
67 |
/ |
67 |
|
P2 Matematika |
67 |
/ |
67 |
|
P3 Tuji jezik |
66 |
/ |
66 |
|
P5 Naravoslovje |
66 |
/ |
66 |
|
P6 Družboslovje |
66 |
/ |
66 |
|
P7 Športna vzgoja |
/ |
66 |
66 |
|
M2 Komuniciranje in poslovanje |
|
|
|
|
praktični pouk- strežba |
/ |
62 |
62 |
|
poslovno komuniciranje |
19 |
/ |
19 |
|
Skupaj M2 |
19 |
62 |
81 |
|
M6 Postrežba pijač |
|
|
|
|
praktični pouk- strežba |
/ |
40 |
40 |
|
prehrana |
27 |
/ |
27 |
|
Skupaj M6 |
27 |
40 |
67 |
|
M7 Postrežba rednih obrokov |
|
|
|
|
praktični pouk- strežba |
/ |
124 |
124 |
|
prehrana |
76 |
/ |
76 |
|
Skupaj M7 |
76 |
124 |
200 |
|
M15 Peka peciva |
|
|
|
|
praktični pouk- kuharstvo |
/ |
30 |
30 |
|
prehrana |
20 |
/ |
20 |
|
Skupaj M15 |
20 |
30 |
50 |
|
Poslovno komuniciranje |
31 |
/ |
31 |
|
Predpisi in kalkulacije |
62 |
/ |
62 |
|
Živila živalskega in rastlinskega porekla |
62 |
/ |
62 |
|
Priprava jedi iz različnih skupin živil |
/ |
62 |
62 |
|
M17 Mešane pijače |
|
|
|
|
praktični pouk- strežba |
/ |
30 |
30 |
|
prehrana |
20 |
/ |
20 |
|
Skupaj M17 |
20 |
30 |
50 |
|
PUD |
/ |
190 |
/ |
|
Program: gastronomske in hotelske storitve, 3. B
Preglednica: Predmetnik izvedbenega kurikula 3. letnika (smer kuharstvo)
PREDMETI |
3. letnik |
št. ur na leto |
|
A – Splošnoizobraževalni predmeti |
|
P1 Slovenščina |
48 |
P2 Matematika |
48 |
P3 Tuji jezik |
32 |
P7 Športna vzgoja |
32 |
Skupaj A |
160 |
B – Strokovni moduli |
|
M5 Priprava izrednih obrokov |
108 |
M13 Delikatesna kuhinja |
50 |
Skupaj B |
158 |
Od tega |
|
C –Praktično izobraževanje v šoli |
|
Praktični pouk |
140 |
Č – Praktično izobraževanje pri delodajalcu |
|
Praktično usposabljanje z delom |
722 |
D –Interesne dejavnosti |
|
Interesne dejavnosti |
32 |
E- Odprti kurikulum |
|
M18 Slovenska vina |
50 |
Gostinski obrati |
20 |
Priprava na 1. izpitno enoto ZI |
32 |
Priprava na 2. izpitno enoto ZI |
20 |
Skupaj E |
122 |
Skupno število ur pouka (A+B+E) |
440 |
Skupno število ur praktičnega izobraževanja (C+Č) |
862 |
Skupno število ur izobraževanja v šoli (A+B+D+E) |
472 |
Skupaj (A+B+Č+D+E) |
1194 |
|
št. tednov na leto |
Število tednov izobraževanja v šoli |
15 |
Število tednov praktičnega usposabljanja z delom |
19 |
Število tednov interesnih dejavnosti |
1 |
Skupno število tednov izobraževanja |
35 |
Preglednica : Predmetnik izvedbenega kurikula 3. letnika (smer strežba)
PREDMETI |
3. letnik |
št. ur na leto |
|
A – Splošnoizobraževalni predmeti |
|
P1 Slovenščina |
48 |
P2 Matematika |
48 |
P3 Tuji jezik |
32 |
P7 Športna vzgoja |
32 |
Skupaj A |
160 |
B – Strokovni moduli |
|
M8 Postrežba izrednih obrokov |
108 |
M13 Delikatesna kuhinja |
50 |
Skupaj B |
158 |
Od tega |
|
C –Praktično izobraževanje v šoli |
|
Praktični pouk |
140 |
Č – Praktično izobraževanje pri delodajalcu |
|
Praktično usposabljanje z delom |
722 |
D –Interesne dejavnosti |
|
Interesne dejavnosti |
32 |
E- Odprti kurikulum |
|
M18 Slovenska vina |
50 |
Gostinski obrati |
20 |
Priprava na 1. izpitno enoto ZI |
32 |
Priprava na 2. izpitno enoto ZI |
20 |
Skupaj E |
122 |
Skupno število ur pouka (A+B+E) |
440 |
Skupno število ur praktičnega izobraževanja (C+Č) |
862 |
Skupno število ur izobraževanja v šoli (A+B+D+E) |
472 |
Skupaj (A+B+Č+D+E) |
1194 |
|
št. tednov na leto |
Število tednov izobraževanja v šoli |
15 |
Število tednov praktičnega usposabljanja z delom |
19 |
Število tednov interesnih dejavnosti |
1 |
Skupno število tednov izobraževanja |
35 |
Preglednica 6: Predmeti – število ur po načinu izvedbe
Predmet |
|
|||
teoretični pouk |
praktični pouk - vaje |
teoretični in praktični pouk skupaj |
|
|
P1 Slovenščina |
48 |
/ |
48 |
|
P2 Matematika |
48 |
/ |
48 |
|
P3 Tuji jezik |
32 |
/ |
32 |
|
P7 Športna vzgoja |
/ |
32 |
|
|
M5 Priprava izrednih obrokov (kuhar) |
|
|
|
|
praktični pouk- kuharstvo |
/ |
80 |
80 |
|
prehrana |
28 |
/ |
28 |
|
Skupaj M5 |
28 |
80 |
108 |
|
M8 Postrežba izrednih obrokov (natakar) |
|
|
|
|
praktični pouk- strežba |
/ |
80 |
80 |
|
prehrana |
28 |
/ |
28 |
|
Skupaj M8 |
28 |
80 |
108 |
|
M13 Delikatesna kuhinja |
|
|
|
|
praktični pouk- kuharstvo |
/ |
30 |
30 |
|
prehrana |
20 |
/ |
20 |
|
Skupaj M12 |
20 |
30 |
50 |
|
M18 Slovenska vina |
|
|
|
|
praktični pouk- strežba |
/ |
30 |
30 |
|
prehrana |
20 |
/ |
20 |
|
Skupaj M18 |
20 |
30 |
50 |
|
Gostinski obrati |
20 |
/ |
20 |
|
Priprava na 1. izpitno enoto ZI |
32 |
/ |
32 |
|
Priprava na 2. izpitno enoto ZI |
|
|
|
|
praktični pouk- kuharstvo (kuhar) |
/ |
10 |
10 |
|
praktični pouk- strežba (natakar) |
|
10 |
10 |
|
PUD |
/ |
722 |
/ |
|
Program: gastronomija in turizem, 1. A
PROGRAMSKA ENOTA |
Obvezno/ izbirno |
Število ur na leto |
A – Splošnoizobraževalni predmeti |
||
P1 Slovenščina |
Obvezno |
136 |
P3 Matematika |
Obvezno |
102 |
P4 Tuji jezik 1 (ANJ) |
Obvezno |
102 |
P5 Tuji jezik 2 (NEJ) |
Obvezno |
68 |
P6 Umetnost |
Obvezno |
70 |
P11 Fizika |
Obvezno |
70 |
P12 Kemija |
Obvezno |
70 |
P13 Biologija |
Obvezno |
70 |
P14 Športna vzgoja |
Obvezno |
68 |
Skupaj A |
|
756 |
|
||
B – Strokovni moduli |
|
|
M1 Osnove gostinstva in turizma |
Obvezno |
140 |
M3 Poslovno komuniciranje in IKT (Vsebinski sklop: IKT) |
Obvezno |
68 |
Skupaj B |
|
208 |
|
||
Od tega za praktično izobraževanje v šoli: |
||
C –Praktično izobraževanje v šoli |
|
|
Praktični pouk |
|
140 |
|
||
Č – Praktično izobraževanje pri delodajalcu |
|
|
Praktično usposabljanje z delom |
|
76 |
|
||
D –Interesne dejavnosti |
|
|
Interesne dejavnosti |
|
96 |
|
||
E- Odprti del kurikuluma |
|
|
Turizem * |
Izbirno |
51 |
Ekonomija in poslovanje |
Izbirno |
51 |
Vzgoja za zdravje |
Izbirno |
51 |
Skupaj E |
|
153 |
Skupno število ur pouka (A+B+E) |
|
1117 |
Skupno število ur praktičnega izobraževanja (C+Č) |
|
216 |
Skupno število ur izobraževanja v šoli (A+B+D+E) |
|
1213 |
Skupaj (A+B+Č+D+E) |
|
1289 |
|
||
|
Št. tednov v letu |
|
Število tednov izobraževanja v šoli |
|
34 |
Število tednov praktičnega izobraževanja pri delodajalcu |
|
2 |
Število tednov interesnih dejavnosti |
|
3 |
Skupno število tednov izobraževanja |
|
39 |
Preglednica : Število ur po načinu izvedbe
Programska enota |
Število ur po načinu izvedbe |
||
|
teoretični pouk |
praktični pouk - vaje |
teoretični in praktični pouk skupaj |
Slovenščina |
136 |
|
136 |
Matematika |
102 |
|
102 |
Tuji jezik 1 (ANJ) |
102 |
|
102 |
Tuji jezik 2 (NEJ) |
68 |
|
68 |
Umetnost |
70 |
|
70 |
Fizika |
70 |
|
70 |
Kemija |
70 |
|
70 |
Biologija |
70 |
|
70 |
Športna vzgoja |
68 |
|
68 |
M1 Osnove gostinstva in turizma Praktični pouk kuharstva Praktični pouk strežbe Praktični pouk turizma Prehrana |
38 |
34 34 34 |
34 34 34 38 |
Poslovno komuniciranje in IKT Vsebinski sklop: IKT |
20 |
44 |
68 |
Odprti kurikulum: Turizem |
51 |
|
51 |
Odprti kurikulum: Ekonomija in poslovanje |
51 |
|
51 |
Odprti kurikulum: Vzgoja za zdravje |
51 |
|
51 |
Skupaj |
981 |
136 |
1117 |
Program: Gastronomija in turizem, 2. A
PROGRAMSKA ENOTA |
Obvezno/ izbirno |
Število ur na leto |
A – Splošnoizobraževalni predmeti |
||
P1 Slovenščina |
Obvezno |
132 |
P3 Matematika |
Obvezno |
99 |
P4 Tuji jezik 1 (ANJ) |
Obvezno |
99 |
P5 Tuji jezik 2 (NEJ) |
Obvezno |
66 |
P14 Športna vzgoja |
Obvezno |
99 |
Skupaj A |
|
495 |
|
||
B – Strokovni moduli |
||
M3 Poslovno komuniciranje in IKT (Vsebinski sklop: POK) |
Obvezno |
65 |
M5 Priprava rednih obrokov (gastronomija) |
Izbirno |
234 |
M7 Strežba rednih obrokov (gastronomija) |
Izbirno |
132 |
M10 Svetovanje in prodaja turističnih proizvodov (turizem) |
Izbirno |
132 |
M11 Obdelava turističnih informacij (turizem) |
Izbirno |
234 |
Skupaj B |
|
431 |
|
||
Od tega za praktično izobraževanje v šoli: |
||
C –Praktično izobraževanje v šoli |
||
Praktični pouk |
|
264 |
|
||
Č – Praktično izobraževanje pri delodajalcu |
|
|
Praktično usposabljanje z delom |
|
76 |
|
||
D –Interesne dejavnosti |
|
|
Interesne dejavnosti |
|
96 |
|
||
E- Odprti del kurikuluma |
|
|
Poslovno komuniciranje v angleškem jeziku * |
Izbirno |
33 |
Načini strežbe (gastronomija) |
Izbirno |
66 |
Strokovna terminologija v italijanskem jeziku (turizem) |
Izbirno |
66 |
Skupaj E |
|
99 |
|
||
Skupno število ur pouka (A+B+E) |
|
1025 |
Skupno število ur praktičnega izobraževanja (C+Č) |
|
340 |
Skupno število ur izobraževanja v šoli (A+B+D+E) |
|
1187 |
Skupaj (A+B+Č+D+E) |
|
1197 |
|
||
|
Št. tednov v letu |
|
Število tednov izobraževanja v šoli |
|
33 |
Število tednov praktičnega izobraževanja pri delodajalcu |
|
2 |
Število tednov interesnih dejavnosti |
|
3 |
Skupno število tednov izobraževanja |
|
38 |
Preglednica 4: Število ur po načinu izvedbe
Programska enota |
Število ur po načinu izvedbe |
||
|
teoretični pouk |
praktični pouk - vaje |
teoretični in praktični pouk skupaj |
Slovenščina |
132 |
|
132 |
Matematika |
99 |
|
99 |
Tuji jezik 1 (ANJ) |
99 |
|
99 |
Tuji jezik 2 (NEJ) |
66 |
|
66 |
Športna vzgoja |
99 |
|
99 |
Poslovno komuniciranje in IKT Vsebinski sklop: POK |
65 |
|
65 |
M 5 Priprava rednih obrokov Praktični pouk kuharstva Prehrana |
69 |
165 |
234 |
M 7 Priprava izrednih obrokov Praktični pouk strežbe Prehrana |
33 |
99 |
132 |
M 10 Svetovanje in prodaja turističnih proizvodov Praktični pouk turizma Ekonomija |
33 |
99 |
132 |
M 11 Obdelava turističnih informacij Praktični pouk turizma Ekonomija |
69 |
165 |
234 |
Odprti kurikulum: Poslovno komuniciranje v angleškem jeziku |
33 |
|
33 |
Odprti kurikulum: Načini strežbe |
66 |
|
66 |
Odprti kurikulum: Strokovna terminologija v italijanskem jeziku |
66 |
|
66 |
Skupaj |
761 |
264 |
1025 |
Program: gastronomija in turizem, 3. A
PROGRAMSKA ENOTA |
Obvezno/ izbirno |
Število ur na leto |
A – Splošnoizobraževalni predmeti |
||
P1 Slovenščina |
Obvezno |
99 |
P3 Matematika |
Obvezno |
99 |
P4 Tuji jezik 1 (ANJ) |
Obvezno |
99 |
P5 Tuji jezik 2 (NEJ) |
Obvezno |
76 |
P7 Zgodovina |
Obvezno |
66 |
P8 Geografija |
Obvezno |
66 |
P14 Športna vzgoja |
Obvezno |
99 |
Skupaj A |
|
604 |
|
||
B – Strokovni moduli |
||
M2 Podjetništvo in zakonodaja |
Obvezno |
130 |
M6 Priprava izrednih obrokov (gastronomija) |
Izbirno |
230 |
M9 Turistično spremljanje in vodenje (turizem) |
Izbirno |
230 |
Skupaj B |
|
360 |
|
||
Od tega za praktično izobraževanje v šoli: |
||
C –Praktično izobraževanje v šoli |
||
Praktični pouk |
|
164 |
|
||
Č – Praktično izobraževanje pri delodajalcu |
|
|
Praktično usposabljanje z delom |
|
114 |
|
||
D –Interesne dejavnosti |
|
|
Interesne dejavnosti |
|
96 |
|
||
E- Odprti del kurikula |
|
|
Poslovno komuniciranje v angleškem jeziku * |
Izbirno |
56 |
Priprava jedi pred gostom in mešanje pijač (gastronomija) |
Izbirno |
68 |
Strokovna terminologija v italijanskem jeziku (turizem) |
Izbirno |
68 |
Skupaj E |
|
124 |
|
||
Skupno število ur pouka (A+B+E) |
|
1088 |
Skupno število ur praktičnega izobraževanja (C+Č) |
|
278 |
Skupno število ur izobraževanja v šoli (A+B+D+E) |
|
1184 |
Skupaj (A+B+Č+D+E) |
|
1298 |
|
||
|
Št. tednov v letu |
|
Število tednov izobraževanja v šoli |
|
33 |
Število tednov praktičnega izobraževanja pri delodajalcu |
|
3 |
Število tednov interesnih dejavnosti |
|
3 |
Skupno število tednov izobraževanja |
|
39 |
Preglednica 4: Število ur po načinu izvedbe
Programska enota |
Število ur po načinu izvedbe |
||
|
teoretični pouk |
praktični pouk - vaje |
teoretični in praktični pouk skupaj |
Slovenščina |
99 |
|
99 |
Matematika |
99 |
|
99 |
Tuji jezik 1 (ANJ) |
99 |
|
99 |
Tuji jezik 2 (NEJ) |
76 |
|
76 |
Zgodovina |
66 |
|
66 |
Geografija |
66 |
|
66 |
Športna vzgoja |
99 |
|
99 |
M2 Podjetništvo in zakonodaja |
130 |
|
130 |
M 6 Priprava izrednih obrokov Praktični pouk kuharstva Prehrana Ekonomija |
66 |
134
30 |
230 |
M 9 Turistično spremljanje in vodenje Praktični pouk turizma Geografija |
46 |
164 |
230 |
Odprti kurikulum: Poslovno komuniciranje v angleškem jeziku |
56 |
|
56 |
Odprti kurikulum: Priprava jedi pred gostom in mešanje pijač |
|
68 |
68 |
Odprti kurikulum: Strokovna terminologija v italijanskem jeziku |
|
68 |
68 |
Skupaj |
856 |
232 |
1088 |
Program: gastronomija in turizem, 4. A
PROGRAMSKA ENOTA |
Obvezno/ izbirno |
Število ur na leto |
A – Splošnoizobraževalni predmeti |
||
P1 Slovenščina |
Obvezno |
120 |
P3 Matematika |
Obvezno |
83 |
P4 Tuji jezik 1 (ANJ) |
Obvezno |
117 |
P6 Zgodovina |
Obvezno |
39 |
P7 Geografija |
Obvezno |
39 |
P8 Sociologija |
Obvezno |
70 |
P13 Športna vzgoja |
Obvezno |
74 |
Skupaj A |
|
542 |
B – Strokovni moduli |
|
|
M4 Naravna in kulturna dediščina |
Obvezno |
134 |
M8 Strežba izrednih obrokov |
Obvezno |
130 |
M12 Hotelska in receptorska dela |
Obvezno |
130 |
M16 Kulinarika in vina v Sloveniji in v svetu |
Obvezno |
50 |
M19 Dopolnilne dejavnosti v hotelu |
Obvezno |
50 |
Skupaj B |
|
314 |
|
||
C –Praktično izobraževanje v šoli |
|
|
Praktični pouk (gast./tur.) |
|
99/96 |
|
||
Č – Praktično izobraževanje pri delodajalcu |
|
|
Praktično usposabljanje z delom |
|
/ |
|
||
D –Interesne dejavnosti |
|
|
Interesne dejavnosti |
|
64 |
|
||
E- Odprti del kurikula |
|
|
Strokovna terminologija v italijanskem jeziku |
Izbirno |
68 |
Narodne jedi |
Izbirno |
103 |
Animacija |
Izbirno |
50 |
Strokovna terminologija v nemškem jeziku |
Izbirno |
68 |
Priprave na POM |
Izbirno |
65 |
Skupaj E |
|
236 |
Skupno število ur pouka (A+B+E) |
|
1092 |
Skupno število ur praktičnega izobraževanja (C+Č) |
|
99 |
Skupno število ur izobraževanja v šoli (A+B+D+E) |
|
1138 |
Skupaj (A+B+Č+D+E) |
|
1138 |
|
Št. tednov v letu |
|
Število tednov izobraževanja v šoli |
|
33 |
Število tednov praktičnega izobraževanja pri delodajalcu |
|
/ |
Število tednov interesnih dejavnosti |
|
2 |
Skupno število tednov izobraževanja |
|
35 |
Preglednica 4: Število ur po načinu izvedbe
Programska enota |
Število ur po načinu izvedbe |
||
|
teoretični pouk |
praktični pouk - vaje |
teoretični in praktični pouk skupaj |
Slovenščina |
120 |
|
120 |
Matematika |
83 |
|
83 |
Tuji jezik 1 (ANJ) |
117 |
|
117 |
Sociologija |
70 |
|
70 |
Športna vzgoja |
74 |
|
74 |
Zgodovina |
39 |
|
39 |
Geografija |
39 |
|
39 |
M4 Naravna in kulturna dediščina Geografija Umetnostna zgodovina Zgodovina Prehrana |
33 35 33 33 |
|
134
|
M8 Strežba izrednih obrokov Praktični pouk strežbe Ekonomija |
31 |
99
|
130
|
M16 Kulinarika in vina v Sloveniji in svetu Prehrana Praktični pouk strežbe |
35 |
15 |
50
|
M12 Hotelska in receptorska dela Praktični pouk turizma Ekonomija |
33 |
97 |
|
M19 Dopolnilne dejavnosti v hotelu Praktični pouk turizma Strokovna teorija turizma |
15 |
35 |
50
|
Odprti kurikulum: Narodne jedi |
|
103 |
103 |
Odprti kurikulum: Strokovna terminologija v italijanskem jeziku |
68 |
|
68 |
Odprti kurikulum: Animacija (PPT) |
|
50 |
50 |
Odprti kurikulum: Strokovna terminologija v nemškem jeziku |
68 |
|
68 |
Odprti kurikulum: Priprave na POM |
65 |
|
65 |
Skupaj |
|
|
1017 |
Program: gastronomija (pti), 4. B
Oznaka programske enote |
Ime programske enote |
Letno št. ur |
P1 |
SLOVENŠČINA |
140 |
P2 |
MATEMATIKA |
105 |
P3 |
ANGLEŠČINA |
140 |
P4 |
UMETNOST |
30 |
P5 |
GEOGRAFIJA |
40 |
P6 |
FIZIKA |
40 |
P7 |
KEMIJA |
40 |
P8 |
BIOLOGIJA |
40 |
P9 |
INFORMATIKA |
60 |
P10 |
ŠPORTNA VZGOJA |
76 |
M1 |
RECEPTORSKA DELA a) praktični pouk turizma (RECD-PT) b) turizem (RECD-T) |
75 20
55 |
M3 |
OBLIKOVANJE GOSTINSKE PONUDBE a)praktični pouk strežbe
b)prehrana |
75
35
40 |
M4 |
OBROKI IN DOGODKI Z ANIMACIJO
|
210
35
31
70 74 |
OK |
ODPRTI KURIKULUM Stroški in kalkulacije v gostinstvu Dogodki v gostinstvu P.P. kuharstvo
P.P. strežba |
35
17
17 |
Programska enota |
Število ur po načinu izvedbe |
||
|
teoretični pouk |
praktični pouk – vaje |
teoretični in praktični pouk skupaj |
Slovenščina |
140 |
|
140 |
Matematika |
105 |
|
105 |
Tuji jezik 1 (ANJ) |
140 |
|
140 |
Umetnost |
30 |
|
30 |
Geografija |
40 |
|
40 |
Fizika |
40 |
|
40 |
Kemija |
40 |
|
40 |
Biologija |
40 |
|
40 |
Informatika |
60 |
|
60 |
Športna vzgoja |
76 |
|
76 |
M1 RECEPTORSKA DELA a) praktični pouk turizma (RECD-PT) b) turizem (RECD-T) |
75
55 |
20
|
75
20
55 |
M3 OBLIKOVANJE GOSTINSKE PONUDBE c) praktični pouk strežbe d) prehrana |
40 |
35 |
75
35 40 |
M4 OBROKI IN DOG Z ANIMACIJO e) praktični pouk kuh f) praktični pouk strežbe g) ekonomija h) prehrana |
70 74 |
35 31 |
70 74 |
Odprti kurikul: Stroški inkalkulacije v gos |
35 |
|
35 |
Dogodki v gostinstvu Kuh Sžb |
|
17 17 |
|
Skupaj |
1060 |
121 |
1190 |
Program: gastronomija (pti), 5. A
Oznaka programske enote |
Ime programske enote |
Letno št. ur |
P1 |
SLOVENŠČINA |
136 |
P1 |
MATEMATIKA |
101 |
P3 |
ANGLEŠČINA |
136 |
P5 |
ZGODOVINA |
40 |
P6 |
SOCIOLOGIJA |
40 |
P7 |
ŠPORTNA VZGOJA |
74 |
M2 |
Naravna in kulturna dediščina
|
134
34 66 17 17
|
M4 |
Obroki in dogodki z animacijo
|
154
34
25
34 61 |
M5
|
Priprava dietnih jedi
|
50
30
20 |
M 11
|
Restavracijsko slaščičarstvo
|
50
30
20 |
OK |
ODPRTI KURIKULUM |
|
OK |
Stroški in kalkulacije v gostinstvu |
35 |
OK |
Priprava na 1. izpitno enoto- SLO(PIE-S) |
43 |
OK |
Priprava na 3. izpitno enoto- AN(PIE-A) |
34 |
OK |
Priprava na 3. izpitno enoto- MAT(PIE-M) |
34 |
OK |
Priprava na 4. izpitno enoto-KUH(PIE-K) |
34 |
OK |
Priprava na 4. izpitno enoto-SŽB(PIE-ST) |
34 |
IND |
Interesne dejavnosti |
32 |
PUD |
Praktično usposabljanje z delom |
38 |
Oznaka programske enote |
PROGRAMSKA ENOTA |
Teoretični pouk |
Praktične vaje |
Teoretični in praktični pouk skupaj |
P1 |
SLOVENŠČINA |
136 |
|
136 |
P1 |
MATEMATIKA |
101 |
|
101 |
P3 |
ANGLEŠČINA |
136 |
|
136 |
P5 |
ZGODOVINA |
40 |
|
40 |
P6 |
SOCIOLOGIJA |
40 |
|
40 |
P7 |
ŠPORTNA VZGOJA |
74 |
|
74 |
M2 |
Naravna in kulturna dediščina
|
134
34 66 17 17
|
|
134 |
M4 |
Obroki in dogodki z animacijo
|
34 61
|
34
25 |
154 |
M5
|
Priprava dietnih jedi
|
20
|
30 |
50 |
M 11
|
Restavracijsko slaščičarstvo
|
20 |
30 |
50 |
OK |
ODPRTI KURIKULUM |
|
|
|
OK |
Stroški in kalkulacije v gostinstvu |
35 |
|
|
OK |
Priprava na 1. izpitno enoto- SLO(PIE-S) |
43 |
|
43 |
OK |
Priprava na 3. izpitno enoto- AN(PIE-A) |
34 |
|
34 |
OK |
Priprava na 3. izpitno enoto- MAT(PIE-M) |
34 |
|
34 |
OK |
Priprava na 4. izpitno enoto-KUH(PIE-K) |
|
34 |
17 |
OK |
Priprava na 4. izpitno enoto-SŽB(PIE-ST) |
|
34 |
17 |
IND |
Interesne dejavnosti |
32 |
|
32 |
PUD |
Praktično usposabljanje z delom |
38 |
|
38 |