Nahajate se tukaj
DELOVNA PRAKSA OZ. PRAKTIČNO USPOSABLJANJE Z DELOM (PUD)
Praktično usposabljanje z delom (v nadaljevanju PUD) je sestavni del učnega procesa. Z opravljanjem PUD-a, dijaki praktično preverijo v šoli pridobljeno znanje, se neposredno seznanijo z organizacijo, vsebino in tehniko dela. PUD poteka po vnaprej določenem razporedu, lahko tudi v času počitnic.
PUD se izvaja v šolskih delavnicah in delavnicah MIC-a, lahko pa se opravlja tudi pri zasebnikih ali v podjetjih, če je bila med njimi in šolo sklenjena pogodba. Dijaki, ki imajo z delodajalci sklenjeno individualno pogodbo, PUD v celoti opravljajo pri delodajalcu. Za eno uro PUD-a se šteje 60 minut.
PUD opravljajo dijaki 1. a, 1. b, 2. a, 2. b, 3. a, 3 .b, 4. b in 5. a oddelka.
Glavni smotri pri opravljanju PUD-a so naslednji:
- dijaki z aktivnim vključevanjem v delovni proces spoznavajo dela, organizacijo dela in položaj delavcev v podjetju,
- dijaki spoznavajo dela in naloge svojega poklicnega področja ter v njih neposredno sodelujejo,
- dijaki razvijajo vztrajnost, natančnost in smisel za kreativno uporabo znanja,
- dijaki si oblikujejo ustvarjalen odnos do dela in se usposabljajo za spremljanje in uporabo najnovejših dosežkov v stroki.
Organizator praktičnega usposabljanja je Rok Zupan (rok.zupan.grmnm@gmail.com)
RAZPORED PRAKTIČNEGA USPOSABLJANJA Z DELOM ZA ŠOLSKO LETO 2019/2020:
Program |
Oddelek |
Termin |
Št. ur |
Gastronomija in turizem |
1. a |
8. 6. do 19. 6. 2020 |
76 |
Gastronomske in hotelske storitve |
1. b |
18. 5. do 19. 6. 2020 |
190 |
Gastronomija in turizem |
2. a |
11. 12. do 24. 12. 2019 |
76 |
Gastronomske in hotelske storitve |
2. b |
23. 3. do 24. 4. 2020 |
190 |
Gastronomija in turizem |
3. a |
1. 6. do 19. 6. 2020 |
114 |
Gastronomske in hotelske storitve |
3. b |
3. 9. 2019 do 17. 1. 2020 |
722 |
Gastronomija |
4. b |
MIC (med letom) |
38 |
Gastronomija |
5. a |
MIC (med letom) |
38 |
Seznam delodajalcev za PUD: